Wolkom by

Pleatslik Belang Grou

Overlast door zwaar bouwverkeer

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van Pleatslik Belang Grou van 26 maart jl. is er veelvuldig gesproken over het zware bouwverkeer in het centrum van Grou. Wethouder Feitsma was bij deze vergadering aanwezig en heeft de afdeling Verkeer gevraagd contact op te nemen met de verkeerscommissie van Grou.

Gemeente Leeuwarden geeft aan bekend te zijn met het signaal. De maatregelen die genomen zijn, zijn het instellen van een max. snelheid van 15 km/uur voor bouwverkeer op de route Parkstraat – Gedempte Haven t.h.v. de Doorbraak. De gemeente schouwt regelmatig de staat van de Gedempte Haven om er voor te zorgen dat deze straat zo vlak mogelijk blijft. Ze hebben de afspraak gemaakt dat wanneer men kuilen constateert, deze door de aannemer dezelfde dag gerepareerd worden.

Ook op veiligheid wordt gelet. Zo heeft de gemeente recent besloten om een deel van de Meersweg tijdelijk als bouwplaats in te richten omwille van de rust en de veiligheid daar ter plaatse en in de omgeving. Vanwege de vele geparkeerde bedrijfsbusjes bij het Theehuis én vanwege werkzaamheden aan kabels en leidingen in het trottoir was de veiligheid hier in het geding.

Er is een omgevingsmanager voor Grou, Freek Wijning, die dagelijks de situatie in de gaten houdt. Er is een speciaal 06 nummer waar u met vragen en/of klachten naar toe kunt bellen of Appen met foto. Het nummer is: 06 - 25 77 10 43.